Hoe werkt blackjack

Om de vraag hoe werkt blackjack te kunnen beantwoorden zullen wij deze hele uitleg voor jou beschikbaar moeten stellen. Hoe je blackjack moet spelen is namelijk niet in één zin uit te leggen. Toch moet je niet denken dat het spelen van online blackjack moeilijk is, want hoewel er een aantal spelregels zijn kun je toch altijd eenvoudig jouw kansen op winst gaan beproeven.

Het doel bij het spelen van blackjack is om zo dicht mogelijk bij de 21 punten uit te komen met een hand met kaarten. Bij het spelen van blackjack worden alle bekende kaarten gebruikt. Hierbij heb je uiteraard 2 tot en met 10, waarvan de puntwaarde voor zich zal spreken. K

rijg je bij het spelen van blackjack een boer, vrouw of koning gedeeld? Deze worden gespeeld met een waarde van 10 punten. De aas daarentegen zal, afhankelijk van je totaal aantal punten, gebruikt worden als een kaart van 1 of 11 punten.

Wat kost gokken jou? Stop op Tijd. 18+ (bonussen 24+)

Inzetten plaatsen
Voordat je de kaarten bij blackjack gedeeld zal krijgen moet je uiteraard eerst je inzetten plaatsen. Dit doe je binnen de geldende inzetlimieten en wordt gedaan met verschillende kleuren fiches. Iedere kleur vertegenwoordigt een eigen waarde. De fiches kunnen voor het plaatsen van een inzet uiteraard onbeperkt met elkaar gecombineerd worden als het totaalbedrag ligt binnen de limieten die voor de speeltafel vastgesteld zijn. Om je hand gedeeld te krijgen leg je de fiches daar waar je de hand gedeeld wilt krijgen. Hiervoor zijn er vooraf al cirkels op de speeltafel weergegeven.

Bepaal je kansen op winst
Na het plaatsen van de inzet krijg je 2 kaarten open op de speeltafel gedeeld. Om te bepalen hoeveel punten je nodig zal hebben om te kunnen winnen moet je kijken naar de open kaart die voor de dealer gedeeld wordt. Denk je genoeg punten te hebben, dan kun je uiteraard direct passen en de beurt overgeven aan de dealer. Anderzijds kun je meerdere kaarten nemen en proberen je puntentotaal te verhogen. Bij het gedeeld krijgen van de eerste 2 kaarten bestaat uiteraard de kans dat je direct 21 punten behaald hebt. Als dit het geval is krijg je de inzet 2,5 keer uitgekeerd en heb je dus direct gewonnen. Is dit niet het geval, dan zal je met meerdere kaarten je puntentotaal moeten proberen te verhogen.

Verdubbelen, splitsen of verzekeren
Er zijn bij het spelen van blackjack 3 extra opties waar je gebruik van kunt maken. De eerste optie is om je inzet te verdubbelen als de waarde van de 2 eerste kaarten 9, 10 of 11 punten is. De kans is dan namelijk juist heel groot dat je minimaal 19 punten gaat halen en de dealer daarmee kunt gaan verslaan. Heb je 2 kaarten van dezelfde waarde ontvangen, dan krijg je de mogelijkheid om kaarten te splitsen. Je plaatst de eerste inzet nog een keer naast je hand en speelt vanaf dat moment met 2 handen verder. De laatste optie die bestaat is een verzekering. Deze kun je afsluiten als de eerste kaart van de dealer een aas is en vraagt de helft van je eerste inzet als extra. Blijkt de dealer inderdaad een blackjack te hebben, dan wort je verzekering dubbel uitgekeerd. Heeft de dealer echter toch geen blackjack behaald? In dat geval ben je het geld van de verzekering kwijt, maar kun je nog wel met je hand kaarten winnen.

16 punten of minder tegen 17 punten of meer
Voor de hand van de dealer is bepaald dat er bij 16 punten of minder altijd een kaart genomen wordt om het puntentotaal vast te stellen. Heeft de dealer echter 17 punten of meer, dan blijft het behaalde puntentotaal staan. Hier wordt bepaald wie er wint. Bij winst krijg je jouw inzet dubbel terug en bij gelijkspel ontvang je de hele inzet terug zonder winst. Heb je verloren? In dat geval is je inzet natuurlijk verloren en kun je het in een volgende speelronde nog eens proberen.